Atomation® Smart Sensorit – Langattomat SmartFarming- ratkaisut

Liitä valvomattomat laitteesi langattomasti verkkoon (IoT)

Atomation® Smart Sensorit ovat uusi, parempi tapa tallentaa tiedot, jotka sinun on tiedettävä – olipa kyse laakereiden lämpötilasta tai hiilidioksidista navetan ilmakehässä – Atomit vastaavat kriittisiin kysymyksiin, jotka tarkoittavat toimintasi onnistumista tai epäonnistumista!

Yksinkertainen ohjelmointi, kivuton toteutus

Atomit® ovat pieniä, akkukäyttöisiä antureita, joilla on tehokkaat laskentaominaisuudet. Ne ovat helppo asentaa, ja niitä voidaan käyttää monenlaisten eri toimintaympäristöjen ja kohteiden seurantaan.

 • Langattomat anturit toimittavat tärkeitä reaaliaikaisia hälytyksiä käyttäjille tekstiviestillä, sähköpostilla tai RESTful API:lla aina, kun monitoroitavan toiminnon kynnysarvon muutos havaitaan.
 • Helppo asentaa – Kiinnitä atomit mihin tahansa kohteeseen tai laitteeseen muutamassa minuutissa. Atomit ovat itsekalibroituvia ja mitään suuntaamis- tai sijaintimäärityksiä ei tarvita.
 • One-Touch Configuration – Yksi-vaiheisen kalibrointiprosessin jälkeen Atom oppii ympäristönsä ja tulee täysin toimintakuntoon. Hälytykset alkavat automaattisesti Atomation Cloud Service:n kautta.
 • Poikkeusilmoitukset – Vastaanota teksti- tai sähköpostihälytyksiä vain, kun kynnysarvot ylittyvät.
 • Langaton viestintä – Atomit kommunikoivat langattomasti Bluetoothin ja mobiiliviestinnän avulla. Mobiiliyhteys ja laitteen valvonta sisältyvät jokaiseen Atomation- ratkaisuun.
 • Akkukäyttöinen – Atomit voidaan asentaa mihin tahansa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia yhteyden muodostamisesta virtalähteeseen. Jokaisessa laitteessa on 5-vuoden akunkesto.

Maatilakeskuksen laitteet ja ympäristön seuranta

Kriittiset maatilan laitteet ja ympäristön seuranta lihantuotannossa

ONGELMA:

Mekaanisten osajärjestelmien ja karjan sijoitusympäristön valvonta ei ole koskaan ollut vaihtoehto useimmille viljelijöille, kustannusten ja tarvittavien laitteiden johdotuksen monimutkaisuuden vuoksi.

Maatilan laitteiden ja ympäristön seuranta ovat ihanteellisia käyttötapoja Atomation-ratkaisulle.

RATKAISU:

Atomit ovat paristokäyttöisiä antureita, jotka kommunikoivat Bluetoothin (BLE) ja Cat M1 Cellularin kautta, lähettävät reaaliaikaisia hälytyksiä tekstiviestinä poikkeavuuksien esiintyessä ja seuraavat mekaanisten alijärjestelmien toiminnan historiatietoja (koneen käytöstä ja käyttöympäristöstä).

Atomeja asennetaan puhaltimiin, syöttömoottoreihin, pumppuihin, generaattoreihin ja lämmittimiin karjankasvatuslaitoksen kokonaisvaltaiseen seurantaa ja antamaan viljelijälle tärkeitä tietoja karjan terveyden ja tuottavuuden sekä laitteiden toimintakyvyn ylläpitämiseksi.

TULOKSET:

Parannetut ja vakaat siipikarjan ja karjan kasvuolosuhteet

 • Ihanteellinen lihan laatu ja kasvatusprosessi
 • Tasalaatuinen ja kontrolloitavissa oleva liha/rasva- suhde ts. nopea kasvu ja lisääntyneet lihantuotot
 • Terve siipikarja ja karja

Hallittu ruokintaprosessi

 • Optimoitu rehunkulutus
 • Optimoitu rehun tilausprosessi (ts. Rehutilauksen voidaan tehdä edullisimpaan markkinahintaan ja oikea-aikaisesti)

Automatisoitu valvonta- ja hälytysjärjestelmä tärkeiden laitteiden mekaanisten vikojen varalta (ruokinta, ilmastointi)

 • Lämpötila
 • CO2
 • Tärinä (Tuulettimet, Moottorit, Kuljettimet), Sähkökatkokset, Laitteiden optimaalisen käytön hallinta (Moottorit, Tuulettimet)
 • Tulossa pian: Rehun määrän mittaaminen siilon sisällä

Atomation® varoittaa, ennen kuin korvaamatonta vahinkoa tapahtuu

 • Suurin osa mekaanisten laitteiden ongelmista antaa “ennakkovaroituksen” ennen täydellistä rikkoutumista
 • Pidentää laitteiden käyttöikää ja vähentää ylläpitokustannuksia

Peltojen ja kasvualustan valvontaratkaisu

Kasvualustan kosteuden ja lämpötilan etävalvonta

ONGELMA:

Kasvualustan lämpötilan ja kosteuden etävalvonta digitaalisella ja etäyhteydellä ei ole koskaan ollut vaihtoehto useimmille viljelijöille kustannusten ja monimutkaisuuden vuoksi.

Tällä hetkellä viljelijöiden pitää kävellä pellolla, mitata lämpötila eri mittapisteistä ja tallentaa ja analysoida mittaustulokset.

RATKAISU:

Atomation peltojen seurantaratkaisu ratkaisee tämän ongelman. Atomit asennetaan koettimeen ja varustettaan ulkoisilla antureilla kompostikentän lämpötilan ja kosteuden seuraamiseksi.

Atomeja asennettaan keskeisiin paikkoihin yhtenäisen mittauksen varmistamiseksi koko peltoalalle. Atomit mittaavat säännöllisesti lämpötilaa ja kosteutta sääntelyn noudattamiseksi. Kynnysarvot asetettaan ilmoittamaan viljelijälle, milloin pelto on tarkistettava, ja toimiin (lannoitus, kastelu, suojaus) on ryhdyttävä.

TULOKSET:

Atomit alkavat välittömästi ilmoittamaan lämpötilan vaihteluista ja toimittavat kriittisen hälytyksen, mikä parantaa pellon tuottoa.

Atomit ilmoittavat tietoja säännöllisin väliajoin (tarvittaessa myös hälytysten kanssa), jotta viljelijä saisi luotua optimaaliset pellon elinkaarimallit.

BONUS:

Pellon lämpötilan ja kosteuden seuraaminen koko tuotannon elinkaaren ajan antaa viljelijälle mahdollisuuden myydä lopputuotetta korkeammilla kustannuksilla! Tämä kilokohtaisten tulojen kasvu kompensoi Atomation-ratkaisun kustannukset.

Grofit-  ja Atomation yhteistyö

Saannon maksimointi

ONGELMA:

Tasalaatuinen kastelu on kriittinen toiminto maatalouden sadon ja kasvien kasvun maksimoimiseksi.

Viljelystä riippuen, maaperän koostumuksen, ympäristön lämpötilan ja kosteuden tunteminen voi pelastaa sadon.

RATKAISU:

Grofit tekee yhteistyötä Atomation:n kanssa saadakseen tietoja, joilla viljelijät voivat lisätä satoa.

Atomit tarjoavat tietosyötön, joka sisältää maaperän jännityksen, kosteuden ja lämpötilan.

Tiedot toimitetaan räätälöidyn sovelluksen kautta Grofit-tiimille, joka analysoi tiedot.

Analysoituaan datan, Grofit-tiimi antaa suosituksen viljelijälle, joka tekee tarvittavat muutokset tuotannon maksimoimiseksi.

TULOKSET:

Grofit-ratkaisua käyttävät viljelijät saavuttavat jopa 20% paremman sadon, maksimoivat viljelykasvien geneettisen potentiaalin, saavuttavat paremman tuoton ja paremman laadun sekä säästävät vettä, lannoitteita ja muita kustannuksia.

BONUS:

Kuivien alueiden viljelijät pystyivät vähentämään vedenkulutustaan ja vähentämään viljelyjen tuotantokustannuksia edelleen.

Viljelijät pystyvät tehokkaammin saavuttamaan Kestävän Kehityksen tavoitteet.

Linkkejä

https://solisdisplay.com/atomation/

https://www.atomation.net/

https://www.grofit-ag.com/

https://summitsmartfarms.com/

Categories UncategorizedTags , , ,

Leave a Reply

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close